Το Επιμελητήριο Πιερίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, ότι η Διεθνής Έκθεση Φρούτων & Λαχανικών FRESKON, πραγματοποιείται από τις 10 – 12 Απριλίου 2025 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.freskon-expo.gr ) και απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες κατόπιν εγγραφής.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των φρούτων και λαχανικών της περιοχής, θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση FRESKON 2025.
Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon, αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η Freskon έχει ως στόχο την ανάδειξη των εξαιρετικών φρέσκων προϊόντων, την ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών τους και τη διεύρυνση συνεργασιών του κλάδου, μέσα από μια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση με στοχευμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, διεθνή συνέδρια, παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Συνεταιρισμοί, Παραγωγοί, Χονδρέμποροι Φρούτων & Λαχανικών, Εισαγωγείς/Εξαγωγείς, Έμποροι Λιανικής, Αλυσίδες Super Market (ελληνικές & ξένες), Εταιρίες Logistics, Εταιρίες Συμβούλων, Εταιρίες Πιστοποίησης.
Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση θα παραδοθεί σε προνομιακό σημείο στο περίπτερο 13 της έκθεσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος
θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των προϊόντων των επιχειρήσεών της.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στο g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των διαθέσιμων stand θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:
• τον εξαγωγικό χαρακτήρα και τη δραστηριότητα της επιχείρησης
• την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
• τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε εκθέσεις και δράσεις της Περιφέρειας
Επίσης, βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να
έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η
επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε
άλλη Περιφέρεια.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου και 2313330043 κ. Άννα Παπακωνσταντίνου.
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος – FRESKON 2025
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης https://www.freskon-expo.gr/exhibitor-expression-of-interest-form/